Advies aan ondernemers

Ondernemers hebben een dubbele uitdaging: hoe neem ik in de hectiek van alledag de beste beslissingen en hoe houd ik tegelijkertijd aandacht voor de ontwikkeling van mijn onderneming? Op dat snijvlak voeg ik snel veel waarde toe. Dit is wat ik voor je kan betekenen:

Klankbord voor ondernemers

Het is eenzaam aan de top. Een bedrijf groeit, staat stil, moet tijdelijk inkrimpen of worstelt zich door moeilijke economische tijden heen. Dat vraagt van jou dat je regelmatig belangrijke beslissingen moet nemen, vaak met gevolgen voor je medewerkers. Als klankbord kijk ik mee waar je substantieel slagen kunt maken. Samen maken we een doordacht en haalbaar plan. Vanaf de zijlijn kan ik het proces goed bewaken en waar nodig kennis en netwerk aanleveren en meedenken. Zo is er, naast oog voor de dagelijkse realiteit, ook echt aandacht voor het versterken van je bedrijf.

Ben je ondernemer? Laat me je helpen. Neem contact op.

 

Groeimanager voor ondernemers

Wanneer je bedrijf groeit, kom je in een soort flow. De kunst is natuurlijk om die groei vast te houden. Aan moeilijke economische omstandigheden valt niets te veranderen, op de interne groei van je bedrijf heb je echter veel invloed. Aan de hand van mijn 2%-aanpak gaan we inventariseren, een plan maken en concrete acties voor je onderneming uitzetten. De 2%-aanpak gaat uit vankleine stapjes. Liever vijftig keer twee procent dan twee keer vijftig. Waarom? Cultuur wint het altijd van opgelegde strategie. De verandering moet van de medewerkers zelf zijn. Een stap van twee procent zet je gemakkelijker en dus eerder. Evolutie is zoveel beter dan revolutie!

 

Crisismanager voor ondernemers

Er zijn tijden dat je op volle kracht vooruit moet. Je moet je rekeningen kunnen betalen, de omzet moet omhoog, de kosten omlaag en de inkoop efficiënter. We bekijken welke zaken het meest nijpend zijn. Vaak is liquiditeit het eerste aandachtspunt en als het nodig is, stappen we samen naar de bank. Tegelijkertijd is het essentieel om snel nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Lastig, zeker als je alleen maar bezig bent met overleven. Maar juist dan is het belangrijk om nieuwe inspiratie buiten het bedrijf te vinden.

 

Conditietrainer voor ondernemers

Het is een cliché en daarmee een waarheid als een koe: ondernemen is topsport. Er staat altijd veel spanning op ondernemen: je moet voortdurend beslissingen nemen, brandjes blussen en ook regelmatig afzender zijn van slecht nieuws. Hoe zorg je er dan voor dat je het leuk houdt en geïnspireerd blijft? Ik help je, naast met ondernemen, ook genoeg oog te houden voor de mens achter de ondernemer en je thuisfront.

 

Bel 06 – 53 72 52 84 of mail me vandaag nog voor een kennismaking:

  • [email]

Wendela de Goederen, eigenaresse Boxer in Blue Luxe Swimwear, over Gerard: Ik ben naast ondernemer ook moeder. Een superdruk bestaan. Ik struggle soms echt met mijn dagindeling. Gerard helpt me. Hij is heel direct, van no bullshit en stelt prioriteiten. Fijnste vind ik dat hij me daarnaast vragen stelt waarmee ik tot nieuwe inzichten kom. Hij ziet, kortom, ook de mens achter de ondernemer.

Kevin Peters Directeur EKB Nederland EnergieManagement & EnergieAdvies Om de groeistrategie van onze organisatie te realiseren, zijn we via het platform NLGroeit op zoek gegaan naar een groeimentor. Daarbij hebben we bewust gekozen voor Gerard Werkhoven vanwege zijn eigen ervaring met het besturen van een groeibedrijf, geloof in continue verbetering en zijn stelling: “Je moet niet overschatten wat er in drie maanden kan veranderen, maar zeker niet onderschatten welke verschillen er in negen maanden allemaal gemaakt kunnen worden!”. Dit spreekt aan, omdat we daadwerkelijk resultaten willen boeken in de praktijk zonder door te slaan in dagdromerij over visie, missie en dergelijke (overigens niet onbelangrijke) zaken. De toegevoegde waarde van Gerard zit (voor ons) primair in de feedback over de groeiscenario’s en de weg daarnaartoe. Enerzijds het ontvangen van bevestiging van zaken die goed gaan, anderzijds richtinggevend op overwegingen in een besluitvormingsproces. Gerard stimuleert, motiveert en geeft gericht tips die helpend zijn voor het realiseren van onze groeiplannen. Daarbij waakt hij over (te) revolutionaire beslissingen, waardoor we als organisatie balans houden tussen onze groeiambitie in relatie tot de organisatiecultuur en impact van beslissingen. Los van de toegevoegde waarde tijdens onze sparringsessie over het realiseren van de groei van onze organisatie, is Gerard vooral ook iemand waarmee je op een prettige manier kunt communiceren en samenwerken!